Vodič kroz Rim

Ovo je kratak vodič kako uživati u Rimu. To podrazumeva obilazak muzeja, glavnih znamenitosti, šetnja kvartom Trastevere, uživati kao Italijan.

U glavne turističke atrakcije spadaju: Fontana di Trevi (ubaciti novčić ukoliko želite da dodjete ponovo u Rim), Colosseum (ulaz se plaća, preporučujemo), Piazza Navona,  Piazza Venecia, Španske stepenice, Pantheon (ulaz je besplatan), muzej Vatikan (ulaz se plaća), Crkva Svetog Petra (ulaz je besplatan), Castel Sant’Angelo (ulaz se plaća). Odmor od gradske gužve možete pronaći u parku Villa Borghese. Ukoliko ste raspoloženi možete napraviti izlet u Tivoli. Ulaz u Vilu D’este se plaća 8 eur.

Svake prve nedelje u mesecu ulazak je besplatan u sve muzeje. Takodje možete kupiti Roma Pass i na taj način proći jeftinije za ulaznice u muzeje, lokalitete i prevoz.  Slikanje kod svih atrakcija se podrazumeva, to ne moramo da naglašavamo :).

Italija je poznata po odličnoj hrani, to je još jedan razlog zašto volimo Italiju. Kako biste zaista uživali u Rimu, predložićemo vam proverene poslastičarnice i restorane.
Poznata poslastičarnica Pompi, čija tradicija pravljenja tiramisua potiče još od 1960 godine. Cena tiramisua je 4 evra. Nalazi se u blizini Španskih stepenica.
Italija je poznata i po najboljem sladoledu, prema oceni turista na prvom mestu je Galateria Ai Cerchi – cena od 2 evra.
Ispijanje kapućina, u zavisnosti od cene od 2-9 evra možete uživati u najboljoj kafi. Italijani ujutru piju cappuccino, a tokom dana espresso. Dobar kapućino možete popiti u Bar- u Dela cappuchino. Kao i mesto sa dugom tradicijom Tazza D’oro, nalazi se u blizini Panteona.
Pored dobrih restorana, pizzzu možete kupiti na parče. Nama se najviše svidela pizza na trgu Campo de’ Fiori. Takođe, ukusnu pizzu na parče možete jesti – Florida, u ulici Via Florida. Ako ste umorni i želite ipak da sednete, dobro mesto za ukusnu pizzu predlažemo – Sapori e Delizie. Cena pizze oko 8 eur. Osim pizze obavezno probajte i pastu. Vrlo simpatično mesto, gde možete kupiti ručak od 4 eur. U ovom mestu možete posmatrati Italijana koji priprema testo za testeninu i kupiti testeninu za kuvanje. Mesto se zove Pastificio, u blizini Španskih stepenica.

Glavna šoping ulica je kod Španskih stepenica, gde se nalaze najpoznatiji svetski brendovi. Naš predlog za šoping su naravno proizvodi od italijanske kože. Možete kupiti čizme, torbu. Cenkanje u prodavnicama torbi smo probali, za obuću ne garantujemo :).
Pratite Aerotravel na Instagramu gde zajedno sa našim putnicima kreiramo galeriju sa nezaboravnih Aerotravel putovanja!

Napisao AeroTravel   12/12/2016

Pogledajte još

Ostavite komentar