Turkish Airlines – bez ručnog prtljaga

  • Home
  • Vesti
  • Turkish Airlines – bez ručnog prtljaga

Turkish Airlines se uskoro vraća u Beograd! U skladu sa zaštitnim merama usled pandemije Corona virusa, važe i nova pravila za unos ručnog prtljaga i predvidjenog vremena za čekiranje. Kako bi se kretanje i kontakti unutar putničke kabine sveli na minimum, unos ručnog prtljaga u kabinu neće biti moguć. Putnici kompanije Turkish Airlines potrebno je da dodju 3h pre leta, zbog dodatnih bezbednosnih mera koje se sprovode na aerodromu. Važna informacija je da će avio kompanija zatvarati check in 75 minuta pre leta i to važi za sve medjunarodne letove.

U skladu sa novim merama dozvoljeni ručni prtljag će biti dodat dozvoljenom predatom prtljagu, i to na sledeći način: ukoliko putnik ima dozvoljeno 30 kg predatog prtljaga, pored toga će imati pravo da preda i dodatno 1 komad ručnog prtljaga do 8kg. Taj ručni prtljag mora biti dodatni komad i ne može se njegova kilaža samo sabrati sa dozvoljenim prtljagom po karti.

Primer: Putnik može predati 2 torbe od po 15kg (ukupno 30kg) + jedan ručni prtljag od 8kg. Putnik ne može umesto toga predati 2 torbe od po 15+23kg, jer će mu u tom slučaju biti naplaćen višak prtljaga po već ustanovljenim pravilima.

Kao i do sada, dozvoljene dimenzije ručnog prtljaga ostaju 23x40x55cm. Putnici ekonomske klase mogu da predaju 1 komad, a putnici biznis klase 2 komada ručnog prtljaga.

Sa sobom u kabinu putnik će moći da ponese samo 1 od sledećih ličnih predmeta, bez obzira da li putnik ima kartu u biznis ili ekonomskoj klasi ili Frequnt Flyer status:
-muška ili ženska lična tašna (do 4kg, dimenzija 40x30x15cm)
-mala video kamera ili kamera (do 4kg, dimenzija 40x30x15cm)
-tablet ili laptop (do 4kg, dimenzija 40x30x15cm)
-kišobran (90cm)
-dečja nosiljka
-torba sa stvarima za bebu (4kg)

Dodatne napomene:

-vreća za odelo (dimenzija114x60x11cm) smatraće se ručnim prtljagom i neće moći da se unese u kabinu

-roba iz duty free prodavnice neće biti obuhvaćena ovom regulativom

-prtljag sa posebnim uslovima transporta, kao što su – tenis ili skvoš reket (maksimum 1 par), mali muzički instrumenti kao što su gitara, saz itd (gde zbir dimenzija ne prelazi 118 cm) mogu se uneti u kabinu ukoliko su u svom pakovanju

-za putnike koji putuju sa bebom biće dozvoljen samo 1 dodatni komad na ime bebe i to može biti ili nosiljka navedena u tabeli iznad ili torba sa stvarima za bebu

Podsećamo da se Turkish Airlines vraća u Beograd od 21.juna 2020. Zbog dodatnih bezbednosnih mera na aerodromima, prouzrokovanih usled pandemije Corona virusa, kompanija preporučuje da se na aerodrom dolazi 3 sata pre leta. Šalteri za čekiranje za sve medjunarodne letove kompanije Turkish Airlines će se zatvarati 75 minuta pre leta.

 

Napisao AeroTravel   11/06/2020

Pogledajte još

Ostavite komentar