Rekordna posećenost Portugaliji u 2014 godini

U prošloj 2014. godini ova predivna zemlja je ostvarila rekordne rezultate, kako po broju turista, tako i po prihodu od turizma. Turisti su tokom 2014. godine potrošili ukupno 10,4 milijarde evra, što je za 12,4 % više nego u prethodnoj 2013. godini. Prihod je porastao tri puta više nego u susednoj Španiji, a četiti puta više nego u Italiji. To su samo interesantne brojke, a pravi osećaj je doživeti sve ono što ova romantična zemlja pruža.

Naš predlog je da posetite Lisabon i Porto. Možete na primer leteti za Lisabon u odlasku, a vratiti se iz Porta ili obrnuto. Između ova dva grada postoje odlične veze vozom po ceni od oko 20 eur. Oba grada su veoma atraktivna i autentična kako po arhitekturi i znamenitostima, tako i po lokalnim specijalitetima i gostoljubivosti domaćina.

Lisabon je prepun palata, katedrala i muzeja, a svakako treba posetiti i izletište Sintra pod zaštitom Unescso-a, zatim letovališta Estoril i Kaskais, najzapadniju tačku Evrope – rt Cabo da Roca. Voziti se čuvenim žutim tramvajem uskim ulicama grada, probati slatkiš Pasteis, bakalar ili sveže morske plodove i naravno slušati fado uz neko od poznatih portugalskih vina.
Porto‬ je drugi grad po veličini u Portugaliji. Već prilikom prvog obilaska grada biće vam jasno da je ovo grad vinarija i mostova. Uživaćete u šetnji kaldrmisanim ulicama Porta razgledajući šarene fasade zgrada ukrašene pločicama, dok vam iznad glave kruže morski galebovi. Tik uz reku Douro ručajte bakalar uz istoimeno vino Porto, sa pogledom na čuveni most Maria Pia, kojeg je projektovao isti arhitekta kao i Ajfelov Toranj. Ne propustite da posetite knjižaru koja je bila inspiracija JK Rowling, na trenutak i vi ćete biti deo bajke Harry Potter.

Avio karta Beograd Lisabon – iz Beograda je nažžalost ukinut direktan let Beograd – Lisabon, ali i dalje možžete putovati sa presedanjem u Minhenu ili Frankfurtu, na letovima kompanije Lufthansa. Avio karte se kreću po ceni od  226 eur, povratno putovanje sa svim taksama.

Pogledajte i video o Lisabonu

Napisao AeroTravel   10/03/2015

Pogledajte još

Ostavite komentar