Postepena obnova avio letova iz Beograda

  • Home
  • Vesti
  • Postepena obnova avio letova iz Beograda

Nakon više nedelja prizemljenja, mnoge avio kompanije postepeno obnavljaju letove  sa tendencijom povećanja broja letova i destinacija u narednom periodu. Naše putnike naravno najviše interesuje obnova letova sa beogradskog aerodroma. Prve letove po otvaranju aerodroma uspostavila je Air Serbia, a odmah zatim i Wizz Air i o ovim letovima ćemo posebno pisati.

Ovde dajemo kratak pregled najave obnove letova iz/za Beograd ostalih aviokompanija:

Swiss počinje sa prvim letom Cirih- Beograd – Cirih od 08.juna 2020, četiri puta nedeljno, ponedeljkom, petkom i nedeljom u večernjim satima, sa poletanjem iz Beograda za Cirih u 19.50, a subotom u 09.55.

Turkish Airlines će obnoviti letove za Istanbul od 21.juna 2020, za sada tri puta nedeljno sredom, petkom i nedeljom, sa polaskom iz Beograda u 12.35h. Već od 01.jula do 31.jula Turkish će leteti 5 puta nedeljno, po sledećem rasporedu: sredom i nedeljom sa poletanjem iz Beograda za Istanbul u 09.10, a ponedeljkom, četvrtkom i petkom u 20.35. U toku avgusta meseca turski avio prevoznik je uveo svakodnevne letove na liniji Istanbul-Beograd-Istanbul, sto predstavlja 7 letova nedeljno.

Lufthansa za sada obnavlja letove samo iz Minhena za Beograd počev od 23.juna 2020, dok  Frankfurta  nema do daljnjeg na listi za obnovu letova ka Srbiji. Letovi Beograd Minhen će biti tri puta nedeljno utorkom, četvrtkom i subotom sa polaskom u 09.30. U medjuvremenu Lufthansa je promenila prvobitnu odluku i vraća letove iz Frankfurta za Beograd od 06.jula 2020.

Austrian Airlines planira obnovu letova Beč Beograd od 24.juna, dva puta nedeljno sredom i petkom, sa polaskom iz Beograda u 15.00 časova.

Qatar leti Doha – Beograd – Doha od 01.jula 2020, u početku tri puta nedeljno ponedeljkom, sredom i petkom

EasyJet je druga po redu low cost kompanija koja se vraća na srpsko tržište počev od 03.jula, sa obnovom letova Beograd Ženeva. Letovi će u početku biti samo jednom nedeljno i to petkom sa poletanjem iz Beograda za Ženevu u 16.55

Flydubai obnavlja letove na relaciji Beograd – Dubai – Beograd počev od 09.jula 2020. Rapored letova u periodu 09.jul – 31.avgust je tri puta nedeljno: četvrtkom, subotom i nedeljom, sa poletanjem u 14.00 časova iz Beograda za Dubai.

Air France ponovo uvodi let Pariz Beograd od 13.jula 2020. U početku će  leteti dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom, sa polaskom iz Beograda za Pariz u 13 časova.

LOT je objavio destinacije do kojih će obnoviti letove iz Varšave počev od 15.jula 2020, dok se Beograd za sada nalazi na spisku destinacija do kojih će letovi  možda biti uspostavljeni od navedenog datuma. Posle duže pauze, LOT je obnovio letove Iz Varšave za Beograd od 02.oktobra 2020. i to pet puta nedeljno.

Etihad obnavlja letove iz Abu Dabia za Beograd od 18.jula 2020. sa dva leta nedeljno, sredom i subotom. Poletanje iz Beograda za Abu Dabi je u 14.10 časova

Israir Airliens je obnovio direktne letove iz Tel Aviva za Beograd od 01.oktobra 2020, letovi su svakodnevni.

Aeroflot se vraća u Beograd posle pauze od skoro 7 meseci. Danas, 08.oktobra 2020. Aeroflot je poleteo iz Moskve za Beograd, letovi će za sada biti samo dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom.

***Polako se otvaraju i granice za putovanja, ali treba imati na umu da su restrikcije i dalje na snazi u mnogim zemljama i zavise od slučaja do slučaja. Svaki putnik je u obavezi da se pre kupovine avio karte dobro informiše na zvaničnim stranicama nadležnih državnih institucija da li sa pasošem koji ima i za svoj lični slučaj ima pravo da tranzitira i udje u odredjenu zemlju i da li postoje uslovi koje treba da ispuni.

Napisao AeroTravel   08/06/2020

Pogledajte još

Ostavite komentar