Posetite Italiju u jesen

Jedna od prednosti odlaska u Italiju u jesen je idealno vreme. U ovom periodu godine temperature vazduha  su prijatne, nema vrućina a ni niskih temperatura. To za turistu znači da može da  uživa u dugim šetnjama gradom, natenane ispija kapućino u bašti i maksimalno iskoristi vreme za obilaske, bez potrebe da se krije od sunca ili brine o dehidrataciji.

Manje gužve
Poseta muzejima i glavnim turističkim atrakcijama neće biti iscrpljujuća kao u letnjim mesecima. U visokoj sezoni gužve su velike, sa dugim čekanjem u redu za karte i ulaske, a mnogo toga treba obići i videti. Ne zaboravite na šoping!

Niže cene

Svi volimo osećaj da smo ugovorili dobru ponudu, da iskoristimo akciju, popust. Avionske karte su dosta povoljnije u vansezoni kada avio kompanije daju promotivne ponude i snižavaju cene avio karata, a i hoteli su jeftiniji. U letnjim mesecima nema takvih ponuda jer je visoka sezona zbog godišnjih odmora, letovi su puni, a cene karata visoke.

Jesenje boje

Italija je uvek lepa, ali jesenje boje daju posebni šmek ovoj prelepoj zemlji. Verovatno ste videli mnogo puta prelepe fotografije i divili se lepotama Toskane, ali pravi je osećaj doživeti sve ovo uživo.

Sezona pozorišta, opere i drugih kulturnih dogadjanja

U jesen počinje sezona opere i pozorišta, sa novim repertoarom nakon letnje pauze. Zamislite sebe u milanskoj Skali na izvodjenju Pučinijeve opere Toska! Izdvojite vreme da istražite šta sve Italija nudi, pronaćićete čak i besplatne dogadjaje ili jeftine ulaznice za stajanje.

Za koji god grad u Italiji da se odlučite nećete pogrešiti :).

Napisao AeroTravel   27/10/2015

Pogledajte još

Ostavite komentar