Najbolji Christmas market u Evropi

U ovo doba godine širom Evrope trgove gradova krase prelepi Božićni vašari. Koji je najbolji? Na listi deset najlepših na opšte iznenađenje našao se Mančester, a već tradicionalno nalaze se gradovi Nemačke, Austrije i Francuske. Počasno prvo mesto zauzima vašar u Strazburu, kao najstariji Božićni market u Evropi, prvi je postavljen davne 1570 godine.  Danas ga poseti čak 2 miliona turista godišnje. Spomenuti Mančester je iza sebe ostavio prestonicu Engleske, jer je ove godine izabran za najbolji Christmas market u Engleskoj a našao se i na listi najboljih u Evropi.

Zajedničko za sve markete širom Evrope su prelepo ukrašene kućice sa velikim izborom ukrasa za jelku, pije se kuvano vino iz ukrašenih šolja, jedu se vafle, perece, kobasice i druge poslastice.

Evo i liste najboljih:

  1. Strazbur
  2. Ahen
  3. Beč
  4. Ninberg
  5. Lil
  6. Drezden
  7. Brisel
  8. Keln
  9. Mančester
  10. Prag

Nije kasno da i vi ove godine posetite neki od pomenutih gradova. Iz Beograda najjeftinije možete leteti do Beča ili Praga. Beč, prestonicu Austrije, posećuje veliki broj turista tokom čitave godine, ali posebnu magiju ima pred božićne i nogovogodišnje praznike kada je čitav grad bogato ukrašen sa potpuno novom postavkom ukrasa. U Beču je poznat trg ispred Gradske skupštine gde se svake godine održava Božićni vašar sa velikim klizalištem i kućicama gde se prodaju suveniri i božićni ukrasi.

Avionske karte možete proveriti na stranici Avio karte a hotelski smeštaj na stranici Hoteli online.

Napisao AeroTravel   15/12/2014

Pogledajte još

Ostavite komentar