Check in

Kako biste na aerodromu izbegli duge redove za prijavu na let, mnoge aviokompanije su omogućile putnicima čekiranje putem interneta preko svog web sajta. Sistem za online čekiranje se obično otvara 24 sata pre leta. Da biste pristupili čekiranju pripremite broj rezervacije sa potvrde (šestocifrena kombinacija brojeva i slova) ili broj elektronske karte i  prezime putnika. Ponekad su potrebni i podaci iz pasoša. Sistem vas jednostavmo vodi da završite postupak i izaberete mesto u avionu, nakon čega na upisani mail dobijate boarding pass. Potrebno ga je odštampati i poneti sa sobom.

Ukoliko imate samo ručni prtljag, možete ići pravo na pasošku kontrolu. Ako imate prtljag, predajete ga na označenom šalteru za brzu predaju prtljaga ili na šalteru za biznis klasu. Time značajno štedite vreme oko predaje prtljaga.

Ukoliko ste propustili da se čekirate od kuće na polasku iz Beograda, a imate samo ručni prtljag, možete to završiti i na aerodromu Nikola Tesla, na pultu pre pasoške kontole, na kome se nalaze dva kompjutera i štampač.

Trenutno, od aviokompanija koje lete iz Beograda, online čekiranje nije moguće jedino na letovima  Montenegro Airlines-a  i Air Serbia-e.

Austrian Airlines online check in
Alitalia online check in
Lufthansa online check in
Etihad Airways online check in
Swiss online check in
Turkish Airlies online check in
Lot Polish Airlines online check in