Lufthansa

Naziv Lufthansa
IATA kod LH
Baza Nemačka

Lufthansa je deo Lufthansa Grupe, vodeće  avio grupe u Evropi  i član Star Alliance, najvećeg saveza avio kompanija na svetu. Lufthansa ima 46 godina dugu tradiciju letenja za Beograd, od prvog leta 1967. godine iz Frankfurta preko Minhena i Budimpešte za Beograd. Danas ima 4 direktna leta svakog dana za Nemačku , 2 za Frankfurt i 2 za Minhen, nudeći ukupno 28 letova nedeljno.

Ove godine Lufthansin frequent flyer program “Miles&More” slavi 20. rodjendan. Za 20 godina postojanja postao je vodeći evropski frequent flyer program  sa 23 miliona članova širom sveta. Uz Miles&More, novu modernu flotu, prvoklasni zabavni program tokom leta, Lufthansa je kompanija koja uvek pruža svojim putnicima „dodatnu vrednost” vodeći posebno računa o njihovim potrebama, komforu, bezbednosti i dokazujući se takodje kao izuzetno ekološki odgovorna kompanija.

U svojoj floti raspolaže najvećim  avionom na svetu tipa Erbas A380 kao i najnovijim tipom Boinga, 747-8.

Čekiranje (check-in) za let. Lufhansa ima tri opcije za samostalno čekiranje (prijavu) na let. Zahvaljući tome putnici štede svoje dragoceno vreme pre leta. Sa online čekiranjem putnik lako i jednostavno odštampa svoj boarding pass (ulaznicu) za avion; boarding pass putem mobilnog telefona je potrebno sačuvati na smartphonu ili tabletu; ili se možete samostalno čekirati na chek-in mašini (kiosku) na aerodromu.

Online čekiranje na Lufthansa letu možete učiniti ovde

Lufthansa dozvoljeni prtljag

Ručni prtljag
Na avio kompaniji Lufthansa putnici ekonomske i premium ekonomske klase imaju pravo na 1 komad ručnog prtljaga od 8kg. Putnici u biznis i prvoj klasi imaju pravo na 2 komada prtljaga po 8 kg. Maximalne dimenzije ručnog prtljaga za sve klase 55x40x23cm.

Imate pravo i na još jedan lični prtljag( ženska torba, laptop) maksimlanih dimeznija 30x40x10.
Ukoliko putujete sa bebom imate pravo na potpuno sklopiva kolica.
Pravo na kolica/ortopedska pomagala.

Čekirani prtljag
Ekonomska klasa 1 komad prtljaga od 23 kg
Premijum ekonomska klasa 2 komada prtljaga po 23kg
Biznis klasa 2 komada po 32 kg
Prva klasa 3 komada po 32 kg

Za sve klase važi prtljag maksimalnih dimenzija 158 cm ( širina + visina + dubina)

Napomena proverite kod naših agenata prtljag za vaše putovanje

Aerotravel je ovlašćeni agent kompanije  Lufthansa. Rezervišite online najjeftinije avio karte Lufthansa na našem sajtu ili pozovite 011/6300-133.

Avio karte iz Beograda sa Lufthansom

  • Frankfurt od 140
  • Minhen od 139
  • Nju Jork od 484
  • Majami od 854
  • Toronto od 654
  • Čikago od 647
  • Boston od 554
  • Vašington od 654
  • Los Anđeles od 694

* povratna karta sa svim taksama, broj mesta je ograničen

Pogledajte još