Air Serbia: Uvodi internet na letovima

  • Home
  • Vesti
  • Air Serbia: Uvodi internet na letovima

Air Serbia postepeno uvodi na svojim letovima mogućnost korišćenja interneta i mobilnih usluga. Za sada ova usluga dostupna je na avionima tipa A319 i A320, i to na letovima koji traju duže od jednog časa i dvadeset minuta.
Do 15.oktobra usluga biće dostupna na ukupno četri aviona, da bi početkom 2016.godine bila omogućena na svim Airbus avionima iz flote Air Serbia.

Putnici će moći da se povežu na mrežu “Air Serbia Wi-Fly” i da koriste bežični širokopojasni pristup internetu preko svih svojih uređaja koji to podržavaju, uključujući pametne telefone, tablete i laptop računare.

Rešenje za povezivanje na mobilnu telefoniju uključuje ugovore o romingu sa odgovarajućim operaterima, a putnici će moći da mu pristupe putem svojih GSM mobilnih telefona na kojima je aktiviran roming, što će im omogućiti da obavljaju odlazne i dolazne pozive, šalju i primaju SMS poruke i elektronsku poštu, kao i da koriste usluge prenosa podataka. Iz bezbednosnih razloga, usluga će biti moguća samo kada su znaci za vezivanje pojaseva isključeni i kada avion dostigne visinu krstarenja.

Povodom uvođenja usluge, svi putnici u Biznis klasi će do kraja godine dobijati besplatan vaučer za pristup internetu u trajanju od 30 minuta. Cene usluge pristupa internetu će se kretati od 4,90 EUR za 30 minuta (limit za preuzimanje 20 MB), 8,90 EUR za 60 minuta (limit za preuzimanje 50 MB) i 13,90 EUR za pristup tokom celog leta (limit za preuzimanje 90 MB) i moći da se plate kreditnom karticom (MasterCard, VISA, American Express, Discover i Diners Club). Vaučeri za tridesetominutni pristup internetu će moći da se kupe i u gotovom po ceni od 5 EUR (600 RSD). Korišćenje mobilnih telefona će se putnicima naplaćivati putem redovnog računa po važećoj tarifi za roming usluge.

Napisao AeroTravel   04/10/2015

Pogledajte još

Ostavite komentar