Aerodrom Frankfurt

Naziv Frankfurt Intl
IATA kod FRA
Lokacija Frankfurt, Nemačka

Aerodrom Frankfurt na Majni je glavni medjunarodni aerodrom u Nemačkoj i jedan od tri najprometnija aerodroma u Evropi. Po transportnom (kargo) prevozu, frankfurtski aerodrom je na prvom mestu u Evropi. To je glavna vazdušna luka nacionalne aviokompanije Lufthansa, Lufthansa Cityline i Lufthansa Cargo, kao i kompanije Condor. Tu se nalazi i glavno sedište vazdušnog saveza Star Alianse.

Frankfurtski aerodrom Rajna-Majna se nalazi 12 km jugozapadno od grada i zvanično je otvoren jula 1936.godine. Ima dva glavna terminala – Terminal 1 i 2, koji godišnje opsluže 58 miliona putnika. Terminal 1 ekskluzivno koriste avioni Lufthanse i svi njeni partneri iz Star Alianse, što putnicima omogućava najbolje veze izmedju letova i širok izbor krajnjih destinacija. Svakodnevno, ovde doleti ili poleti 100.000 samo Lufthansinih putnika, od toga 60% putnika je u tranzitu.

Aerodrom je moderno opremljen automatima za samostalnu prijavu na let, kioscima za brzu predaju prtljaga, kao i brojnim sadržajima za šoping i zabavu i besplatnim WiFi internetom. Internet je dostupan na preko 300 WiFi pristupnih tačaka, posebno u oblasti dolazaka. Potrebno je samo da se putnici jednostavno prijave preko “HotSpot” internet portala Deutsche Telekoma.

Prevoz od /do Aerodroma Frankfurt

Frankfurtski aerodrom je odlično povezan autoputevima i brzom železnicom (Deutsche Bahn) sa svim većim gradovima u okruženju (Keln, Štutgart,Hamburg,Hanover,Dizeldorf..), kao i lokalnim javnim prevozom sa centrom grada (S-Bahn, lokalna železnica). Obe železničke stanice, lokalna I regionalna, nalaze se na Terminalu 1.

Brz i udoban transfer omogućava i Shuttle bus prevoz, na Terminalu 1, ispred B hola za dolaske.

Taxi prevoz je dosupan ispred oba terminala. Vreme putovanja je 20-30 minuta, zavisno od saobraćaja. Ako dolazite na Frankfurtski aerodrom, recite taksisti ime vaše aviokompanije I on će vas automatski odvesti na pravi terminal, neposredno ispred šaltera za prijavu.

Cene avio karte Beograd Frankfurt proverite na stranici Jeftine avio karte do Frankfurta

Napisao AeroTravel

Pogledajte još