KORISNE INFORMACIJE

ELEKTRONSKA KARTA I PRIJAVA NA LET

  

Elektronske karte su značajno olakšale rad i odnose na relaciji avio kompanija - agencija - putnik. Prednost je da kartu ne možete izgubiti, pa čak ni imati kod sebe (u vidu potvrde) da bi se prijavili na let.

Na let se čekirate sa putnom ispravom - pasošem i vizom ukoliko je potrebna za zemlju u koju putujete. Tom prilikom dobijate karton - boarding pass za ulazak u avion, sa naznakom izlaza (gate) i sedišta koje vam je dodeljeno. Takođe dobijate i nalepnicu - steaker za predati prtljag.

 

ŠALTERI ZA REGISTRACIJU - CHECK IN 

 

Šalteri za registraciju se otvaraju dva sata pre leta za međunarodne letove, odnostno 90 minuta za letove za Tivat i Podgoricu.

Registrujete se na šalteru po broju leta koji imate na karti, osim za JAT-ove letove, za koje se možete registrovati na svim šalterima.

Check in se zatvara u vecini slučajeva 30 minuta pre leta.

 

 

DOZVOLJEN PRTLJAG

  

Za kontinentalne i većinu interkontinentalnih letova  dozvoljeno je  predati 20 kg prtljaga za ekonomsku klasu, odnosno 30 kg za biznis i 40 kg za prvu klasu.

Deca od 2-12 godina  mogu imati isto prtljaga kao i odrasli, zavisno od klase putovanja i avio kompanije.

Za bebe do 2 godine starosti dozvoljeno je predati 10 kg prtljaga plus jedna sklopiva kolica.

Ako imate neki kilogram viška prtljaga, najbolje je da kabaste stvari prepakujete u ručni prtljag, jer vam ga uslovno rečeno neće meriti, pa ćete tako izbeći dodatne troškove. Višak prtljaga naplaćuje se po utvrđenom cenovniku zavisno od kompanije i destinacije. Za svaki pojedinačni slučaj pitajte agente AEROTRAVEL-a.

 

 

RUČNI PRTLJAG

 

Količinu ručnog prtljaga koji možete uneti u avion, određuje svaka avio kompanija. Obično je dozvoljeno 8 kg ručnog prtljaga, ukupnih dimenzija 115 cm (55x40x20). Takođe se može uneti manja zenska tašna, laptop, mala kamera, dvogled, časopis.


IZGUBLJENI PRTLJAG

  

Ukoliko se desi da u mestu odredišta nije prispeo vaš prtljag, potrebno je da se obratite Službi za izgubljeni prtljag, Lost and Found na aerodromu na kome se nalazite.

 

  

 

 

 Budite uvek obavešteni o najpovoljnijim cenama avio karata. Upišite se na našu email listu.
 
Pocetna strana   |   Mapa sajta   |   Kontakt   |   Dodaj u favorite   |   Top

Copyright © 2010 Programming by: Delphin Software All Rights Reserved.