Wizz Air

Naziv Wizz Air
IATA kod W6
Baza Budimpešta, Madjarska

Madjarska niskobudžetna avio kompanija Wizz Air osnovana je 2003 godine. Iz Beograda leti od 2011.godine. Low cost kompanija leti do 360 destinacija širom Evrope. Flotu čine 54 aviona, i to airbas A320.

Kao low cost kompanija ima odstupanja u pružanju usluga u odnosu na redovne avio kompanije: servis u avionu se naplaćuje, nema biznis klase, ne pruža uslugu pratnje dece do 14 godina (putovanje dece bez odrasle osobe), nema uslugu prevoza kućnih ljubimaca.

Prtljag na Wizz Air-u

Prilikom kupovine avionske karte možete se opredeliti za opciju sa i bez velikog prtljaga. Uz osnovnu cenu avionske karte imate pravo na jedan komad ručnog prtljaga, dimenzija 42x32x25 cm, koji mora da stane ispod prednjeg sedista ispred vas. Ukoliko se vaš ručni prtljag ne uklapa u propisane dimenzije, na aerodromu će vam biti naplaćen kao veliki kabinski ili kao čekirani prtljag. Sve naknade za prtljag su više na aerodromu nego prilikom kupovine avio karte.

Čekirani prtljag se naplaćuje po pravcu, i cena se razlikuje po destinacijama, odnosno dužini leta i sezoni. Dozvoljena kilaža čekiranog prtljaga je od 23 kg i 32 kg.

Čekiranje na Wizz Air let

Avio kompanija ima mogućnost online čekiranja putem sajta koji se otvara 30 dana pre leta a zatvara 3h pre leta. Ukoliko se ne čekirate na let pre aerodroma ili prilikom kupovine karte niste platili i cekiranje na aerodromu od 10 eur po pravcu, po putniku, avio kompanija uslugu čekiranja na aerodromu naplaćuje 30 eur po pravcu, po osobi. Kupite avionsku kartu u Aerotravelu i mi ćemo vas besplatno čekirati na let!

U Aerotravel-u možete kupiti avio kartu za sve destinacije Wizz Air-a bilo da putovanje započinje iz Beograda ili nekog drugog grada.
Obzirom da se rezervacije ne mogu praviti unapred, za kupovinu je potrebno prisustvo u agenciji, dok informaciju o trenutnoj ceni možete dobiti i telefonom. Plaćanje može biti u agenciji gotovinski ili preko računa.

Wizz Air Srbija

Wizz Air avio karte iz Beograda:

 • Avio karte do Švedske
  Malme Sturup – 30km od Malmea, 55km od Kopenhagena, Danska
  Stokholm Skavska – 100km južno od Stokholma
  Geteborg City Airport – 14km od Geteborga
 • Avio karte do Nemačke
  Dortmund – 10km od grada
  Memingen/Minhen – 110km zapadno od Minhena
 • Avio karte do Engleske
  London Luton – 55km severozapadno od Londona
 • Avio karte do Holandije
  Ajndhoven – 120km od Amsterdama
 •  Avio karte do Francuske
  Pariz Bove (Beauvais) – 85km severno od Pariza
  Bazel Miluz (Mulhouse) – 40km od Bazela

Wizz Air jeftini letovi iz Temišvara:

 • Avio letovi do Italije:
  Bolonja
  Bari
  Milan Malpensa
  Milano Bergamo
  Torino
  Rim Fiumicino
  Rim Campino
 • Avio letovi do Španije:
  Barselona El Prat
  Madrid
  Valensija
  Venecija Trevizo
 • Avio letovi do Nemačke:
  Dortmund
  Memingen
  Frankfurt Han
 • Avio letovi do Francuske:
  Pariz Bove
 • Avio letovi do Engleske:
  London Luton
 • Avio letovi do Belgije:
  Brisel

Wizz Air avio karte iz Beograda, Niša, Temišvara, Budimpešte možete kupiti pozivom na broj 011- 63 00 133 ili 63 00 132!


* povratna karta sa svim taksama, broj mesta je ograničen

Pogledajte još